1 of2 bedbodems voor mijn tweepersoonsbed

1 of 2 bedbodems voor mijn tweepersoonsbed?

Zoekt u een tweepersoons- bedbodem voor uw tweepersoonsbed? Uit praktisch oogpunt, qua comfort én levensduur is dat niet aan te raden. Bovendien zullen deze ook nauwelijks te vinden zijn. In dit blogartikel leggen wij u zo duidelijk en eenvoudig mogelijk uit waarom u bij een tweepersoonsbed altijd moet gaan voor twee bedbodems!

Wanneer spreken we over een tweepersoonsbed?

Tweepersoonsbedden kunt u herkennen aan hun breedtemaat. De kleinste, of minst brede tweepersoonsbedden zijn die van 140 cm breed. Deze afmeting wordt weleens geschaard onder een twijfelaar breedtemaat, terwijl het toch echt een tweepersoons afmeting is. Ook omdat een 120 cm breedte voor twee personen ‘twijfelachtig’ is.

De breedste afmeting voor een tweepersoonsbed is 200 cm en daar is 140 cm ook wel smal bij. Het is natuurlijk ook maar net welke maat u kwijt kunt in uw slaapkamer en of u nog rekening moet houden met andere meubels zoals een kledingkast of commode. Gelukkig zijn er ook nog tweepersoonsbedden van 160 cm en 180 cm, de meest gekozen breedtematen overigens. 

Welke tweepersoons afmeting u ook kiest voor uw bed, de bedbodem en bedombouw moeten qua lengtemaat die daarvoor worden gegeven altijd met elkaar overeenkomen.

De exacte afmetingen van de lattenbodems zijn vaak wat kleiner dan die van de bedombouw, zodat ze samen goed op elkaar aansluiten. 

Lengtematen

Voor de lengte kunt u bij onze lattenbodems en een klein aantal van onze tweepersoonsbedden ook nog kiezen voor 190 cm lengte, eigenlijk een ouderwetse en kleine lengtemaat. Tegenwoordig is 200 cm meer de standaard, al schuift dat ook op naar 210 cm en 220 cm, omdat we steeds langer worden! 


Onze toppers:


Twee lattenbodems voor uw tweepersoonsbed

Wanneer u op zoek bent naar een tweepersoons bedbodem kunt u lang zoeken, maar zult u deze niet gauw vinden.. Voor een tweepersoonsbed heeft u namelijk 2x een eenpersoons- bedbodem nodig! Dus voor iedere ligplek een bedbodem, om het wat begrijpelijker te maken.. Bij een bedombouw van 160 cm breed betekent dit dat u twee bedbodems nodig heeft van 80 cm breed (= samen 160 cm).  

Stel dat de latten van een lattenbodem bijvoorbeeld een breedte van 160 cm moeten overbruggen, zouden de ze wel erg zeer stevig zijn, om ook nog eens het gewicht van een persoon te kunnen dragen. Dit zal dan vervolgens niet echt comfortabel zijn om op te slapen. Twee bedbodems bieden daarom een betere ondersteuning en comfort. Bovendien is het ook nog zo dat een tweepersoons- bedbodem erg lastig te hanteren is. Zie bijvoorbeeld een bedbodem van 160 x 200 cm maar eens door het trappengat te krijgen.


Veelgestelde vragen 

Wij hopen dat deze informatie relevant voor u was en wellicht wat antwoorden op uw vragen heeft gegeven.

Wij kennen onze klanten en zo ook hun vragen, daarom hieronder nog een aantal veelgetselde vragen, die goed aansluiten bij dit onderwerp. 

Uiteraard is dat mogelijk! De 2 bedbodems geven de tweepersoonsmatras daarboven voldoende ondersteuning.

Bovendien is het zo, dat u, in tegenstelling tot het gebruik van 2 matrassen, geen spleet in het midden heeft. Wel is een tweepersoonsmatras wat lastiger hanteerbaar.

Dat ligt eraan welk type bedbodem u kiest:

Bij schotelbodems lopen de schotels van de ene bodem mooi over op de naastliggende bedbodem. Ideale bodems hiervoor dus! 

Bij lattenbodems adviseren wij in dit geval lattenbodems met overhangende latten aan de uiteinden. Deze type lattenbodems bieden ook ondersteuning aan de zijkanten en bij een tweepersoonsbed dus ook (naast elkaar) in het midden.

Twee spiraalbodems naast elkaar zouden wij in dit geval niet gauw aanraden. In het midden van het bed treft u namelijk altijd het frame van de twee spiraalbodems, niet heel comfortabel!

Ja, dat ik zeker mogelijk! We begrijpen dat het niet ideaal is om de linker- en rechter bodem los van elkaar te moeten verstellen in 'dezelfde verstelling'/ houding.

De meeste elektrischverstelbare bedbodems kunnen worden ingesteld met een synchroonverstelling en bewegen dan vervolegens samen. Ideaal!

Persoonlijk advies

Slapen is iets heel persoonlijks, daarom zijn misschien nog wat antwoorden op uw vragen onbeantwoord gebleven. Weet dan, dat u altijd bij ons terecht kunt met vragen door contact met ons op te nemen en natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze toonzaal.   

Wenst u meer informatie over welk type lattenbodem aan zal sluiten bij uw wensen, lees dan vooral ook het blogartikel: Hoe kiest u de bedbodem die bij u past? 


Wist u dat:

  • Wij uw bedbodem(s) GRATIS bezorgen bij besteding vanaf een bedrag van 200 euro?
  • Wij verschillende soorten bedbodems voor u beschikbaar hebben, waarvan veel op voorraad is?
  • Onze bedbodems beschikbaar zijn in verschillende afmetingen?
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ook interessant:

Hoe kiest u een bedbodem die bij u past?

Het verschil tussen een boxspring en een lattenbodem

Kies uw houten bed in 3 stappen


Een greep uit onze collectie:

Bekijk onze contact pagina voor openingstijden van onze speciaalzaak in Zutphen en onze contact gegevens.